Stort udvalg af termometer infrarød
Et termometer infrarød til måling af temperatur i fødevarer
Fødevaretermometre må ofte ikke røre emnet, der måles i. Her kommer det infrarøde termometer ind i billedet, hvor du berøringsfrit kan måle temperatur i og på overfladen af fødevarer.
Der er mange fordele ved at benytte den hurtige infrarøde temperaturmåling. Vores måleinstrumenter er specielt velegnede til temperaturmålinger i forbindelse med fødevarekontrol af enhver type. Ir temperaturmåling er eksempelvis også velegnet under inspektion af bygninger samt installationer og arbejdsprocesser.
Download gratis plakat om måling med termometer infrarød
Temperaturmåling med termometer infrarød
Selv om dit termometer infrarød med +/- 3 °C nøjagtighed og eksempelvis en fedtet linse viser -1 °C eller derover, kan du ikke vide dig sikker på at grænseværdien på de +5 °C overholdes.
8 tips til korrekt måling med termometer infrarød
- Husk at kun overfladetemperaturen måles med IR termometre!
- Ved kritiske værdier bør du altid efterkontrollere med et decideret overfladetermometer via kontaktmåling på emnet
- Vær opmærksom på at afstemme måleafstanden med IR termometrets fokus (forholdet mellem måleafstand og måleområde)
- IR termometret skal justeres efter den omgivende temperatur
- Hvis emnerne er pakket i en papkasse, skal kassen åbnes og måling foretages ned i kassen - ellers måles papkassens overfladetemperatur blot
- Hvis emnerne er pakket ind i film, skal der kun måles på de steder, hvor filmen er i direkte kontakt med emnerne - ellers måles filmens overfladetemperatur blot
- Er dit termometer infrarød dårligt vedligeholdt eller mangler det rengøring, øges unøjagtigheden
- Hvis linsen på dit termometer infrarød er ridset eller fedtet øges IR termometrets unøjagtighed. Erfaringer fra vores akkrediterede laboratorium viser at nøjagtigheden forringes med op til 3 °C.
Husk at vi har kurser i måling af temperatur og måling af fødevaretemperatur.
FAQ
Hvis dit termometer infrarød har en nøjagtighed på +/- 1 °C og din måling viser +4 °C eller mere, skal du efterkontrollere med et indstikstermometer. Ellers risikerer du at temperaturen i virkeligheden er over de +5 °C som er grænsen. Hvis dit termometer infrarødhar en nøjagtighed på +/- 3 °C og din måling viser +2 °C eller mere, skal du efterkontrollere med et indstikstermometer. Ellers risikerer du at temperaturen i virkeligheden er over de +5 °C som er grænsen.
Hvis dit termometer infrarød har en nøjagtighed på +/- 1 °C og din måling viser +1 °C eller mere, skal du efterkontrollere med et indstikstermometer. Ellers risikerer du at temperaturen i virkeligheden er over de +5 °C som er grænsen. Hvis dit termometer infrarød har en nøjagtighed på +/- 3 °C og din måling viser -1 °C eller mere, skal du efterkontrollere med et indstikstermometer. Ellers risikerer du at temperaturen i virkeligheden er over de +5 °C som er grænsen.