Henning Mortensen VVS - røggasanalysator: Driftsikker og klar på 30 sekunder

  • Case image
  • Case image

Professionel gas- og olieservice

Henning Mortensen A/S har 50 års erfaring inden for VVS- og El-området, og er med sine 70 ansatte den største autoriserede VVS- og El-installatør i Silkeborg. Installatør­virksomheden klarer alle opgaver fra rådgivning og indretning til montering og tilslutning af køkken, bad og brænde­ovne. Største­delen af de ansatte er VVS’ere, som servicerer virksomhedens privat- og industrikunder i hele Midt­jylland. 

Økonomi i røggasanalyse

Som gas- og oliefyrs­tekniker har Eigil Mortensen gennem sine 38 år hos Henning Mortensen A/S lavet røggas­analyser på mange forskellige instal­lationer. ”Jeg laver målinger på installationer helt fra 2½ mW og ned til installationer i almindelige parcelhuse, hvor jeg måler på ilt, CO2, kulilte og røggastemperatur,” fortæller Eigil Mortensen. ”Udover at det lovmæssigt er et krav med tjek af olie- og gasfyr, så er kunderne naturligvis også interesserede i den økonomiske gevinst, der ligger i eksempelvis at have et driftssikkert oliefyr, der udnytter olien optimalt, og derved giver en både miljøvenlig og energibesparende drift.”

Testo 330

I de 38 år Eigil Mortensen har været ansat hos Henning Mortensen A/S har virksomheden anvendt forskellige 

modeller af røggasanalysatorer, og har nu 12 røggasanalyseinstrumenter, alle af modellen Testo 330. ”Det siger sig selv, at havde vi ikke været tilfredse med udstyret, så havde vi valgt en anden producent,” forklarer Eigil Mortensen. Udover røggasanalyser anvendes instrumen­ter­ne­ til bl.a. indregulering af kedler.

Brugervenlighed og kvalitet tæller

Vi har haft en anden producent inde, men produktet var meget upålideligt og skulle til reparation hele tiden. De problemer oplever vi ikke med vores Testo 330 modeller. De er utroligt robuste, driftssikre og brugervenlige. Og så tager det kun 30 sekunder, før den er klar til brug,” udtaler Eigil Mortensen.

Strimmel med målingerne printes ud på stedet via IR-printer, og kan anvendes til dokumentation overfor kunden.

Kalibrering med garanti

Henning Mortensen A/S får alle sine røggasinstrumenter kalibreret hos Buhl & Bønsøe A/S. ”Vores udstyr bliver indkaldt automatisk, og kalibreringen går nemt og hurtigt,” fortæller Eigil Mortensen. Foruden servicetjek og kalibrering inkluderer service- og kalibreringsaftalen fem års garanti på måleceller.