Ørsted A/S - nem kontrol af støvgener med brugervenligt multiinstrument

  • Case image

    Ventilationsanlæg - temperatur

  • Case image

    Halmkedel - gennemtræk af luft

Vinderen af et testo 440 lufthastigheds- og IAQ måleinstrument er begejstret

Ali Abawi, HS Partner hos Ørsted A/S var den heldige vinder af konkurrencen på El & Teknik 2018 om at blive tester af et testo 440 lufthastigheds- og IAQ måleinstrument sæt med Bluetooth og tilhørende vingehjulsføler og varmetrådsføler.

Ali fortæller, at han meldte sig til konkurrencen, da de netop stod med indeklimamæssige udfordringer på lokationen, så timingen var helt perfekt.

Nu kan måleopgaverne løses internt – og dermed er der sparet penge

Ifølge Ali, har Ørsted A/S udfordringer med træstøv, aske, svamp og fugt og andre generelle støvgener. Tidligere har de brugt ekstern hjælp til at få løst denne type måleopgaver. Der skal bl.a. tages hensyn til kravene under DS/EN 1093-1 sundhedsfarlige luftbårne stoffer, samt arbejdstilsynets krav på området. Ali siger, ”Med testo 440 måleinstrumentet kan vi nu selv kontrollere det sikkerheds- og arbejdsmiljømæssige klima i de forskellige områder på kraftværket og løse opgaver indenfor luftmåling og hastighed ved gennemtræk. Dermed sparer vi penge på eksterne rådgivere”.

Klar anbefaling: Brugervenligt og alsidigt måleinstrument

Ali har følgende oplevelser af testo 440 måleinstrumentet efter testen, ”Jeg vil helt klart anbefale testo 440, da det er et meget alsidigt og brugervenligt måleinstrument. Alt fungerede, og som førstegangsbruger er det utrolig praktisk med en overskuelig menu, som ikke kræver, at man skal ind i underliggende menuer, for at finde oplysningerne. Man får samtidig et godt overblik over målinger og overførsel af data er nemt og smertefrit”.

”Bluetooth funktionen er genial – nem og bekvem”. Og menuen ”Tendenser” giver et godt overblik over de generelle udfordringer, som der evt. kan være – så der kan tages aktion. PDF med målinger kan sendes nemt og hurtigt til managementsystemet eller printes. Det er en klar fordel”.

En føler til ethvert målebehov

Ali fortsætter, ”Testo 440 er kompakt og alsidigt, og med mange muligheder for at tilpasse forskellige typer målinger og praktiske måder at gøre dette på. Følerudvalget er stort, så kender man sine behov, er det let at finde en føler eller andet udstyr, som opfylder dette”.

Ali afslutter, ”Det er helt klart et produkt, der følger den digitale udvikling, da det både har app og dataoverførelse – og samtidig er responsen i top. Og med en investering i yderligere følere, kan vi helt sikkert få dækket alle vores behov i forbindelse med interne måleopgaver”.