Et termometer infrarød til måling af temperatur i fødevarer
Fødevaretermometre må ofte ikke røre emnet, der måles i. Her kommer det infrarøde termometer ind i billedet, hvor du berøringsfrit kan måle temperatur i og på overfladen af fødevarer.
Der er mange fordele ved at benytte den hurtige infrarøde temperaturmåling. Vores måleinstrumenter er specielt velegnede til temperaturmålinger i forbindelse med fødevarekontrol af enhver type. Ir temperaturmåling er eksempelvis også velegnet under inspektion af bygninger samt installationer og arbejdsprocesser.
Download gratis plakat om måling med termometer infrarød
Selv om dit termometer infrarød med +/- 3 °C nøjagtighed og eksempelvis en fedtet linse viser -1 °C eller derover, kan du ikke vide dig sikker på at grænseværdien på de +5 °C overholdes.
6 tips til korrekt måling med termometer infrarød
Husk at vi har kurser i måling af temperatur og måling af fødevaretemperatur.
SPØRGSMÅL: Hvordan fortolker jeg resultatet på et termometer infrarød af en måling på kølevarer, der skal opbevares under +5 °C?
SVAR: Hvis dit termometer infrarød har en nøjagtighed på +/- 1 °C og din måling viser +4 °C eller mere, skal du efterkontrollere med et indstikstermometer. Ellers risikerer du at temperaturen i virkeligheden er over de +5 °C som er grænsen. Hvis dit termometer infrarødhar en nøjagtighed på +/- 3 °C og din måling viser +2 °C eller mere, skal du efterkontrollere med et indstikstermometer. Ellers risikerer du at temperaturen i virkeligheden er over de +5 °C som er grænsen.
SPØRGSMÅL: Hvad betyder det for eksemplet ovenfor, hvis linsen på et termometer infrarød er fedtet, og det eksempelvis forøger unøjagtigheden med 3 ºC?
SVAR: Hvis dit termometer infrarød har en nøjagtighed på +/- 1 °C og din måling viser +1 °C eller mere, skal du efterkontrollere med et indstikstermometer. Ellers risikerer du at temperaturen i virkeligheden er over de +5 °C som er grænsen. Hvis dit termometer infrarød har en nøjagtighed på +/- 3 °C og din måling viser -1 °C eller mere, skal du efterkontrollere med et indstikstermometer. Ellers risikerer du at temperaturen i virkeligheden er over de +5 °C som er grænsen.
FAKTA