Buhl & Bønsøe A/S
  • Download
  • Login
    Ja tak, opret mig som kunde med login til webshoppen
    Glemt kodeord?
  • Indkøbskurv
    Kurven er tom
Testo
Testo
Buhl & Bønsøe A/S
  • Login
  • Produkter
    Måleinstrumenter Varekatalog Brancher Kurser Nye produkter
  • Kalibrering, mapping & validering
  • Service og support
    Service Support Software Tips & Tricks
  • Kurser
  • Nyheder
  • Information
    Brug af Cookies Bæredygtighed og Miljø Cases Code of Conduct Job Konkurrenceregler Kontakt Leverandører Persondatapolitik PR Referencer Salgs- og leveringsbetingelser Vidensbrev Vores værdier
  • Vidensblog
45 95 04 10
  • GRATIS FRAGT v. køb over 350 kr.
  • EKSPERTRÅDGIVNING
  • DANAK Akkrediteret KALIBRERING
  • ELITE SMILEY
  • DAG-TIL-DAG LEVERING
  • Få godt måleudstyr og ekspertrådgivning | Buhl & Bønsøe
  • Info
  • Husk at måle pH værdien når du sylter

Husk at måle pH værdien når du sylter

Sylter du grøntsager eller frugt i din virksomhed eller privat? Så anbefales det, at du løbende måler pH værdien i dine sylteglas. Skal dine produkter holde i længere tid, er det vigtigt, at du sikrer dig, at pH værdien er under 4,5 - dette gør du ved løbende at måle pH værdien af din syltning. 

Hvad har pH værdi med syltning at gøre?

Når man sylter nedsætter man fødevarens pH værdi, dette gør at man hæmmer væksten af mikroorganismer og på den måde får man råvarerne til at holde endnu længere. I dag sylter vi ikke kun for at konservere og gemme, men også for smagen. 

Du kan sylte med sukker eller eddike. Eddike sænker pH niveauet af dine råvarer og virker konserverende. Husk, eddikesyltede råvarer altid skal være dækket af en lage og gerne trække i noget tid, for at få den helt rigtige smag.

Både sukker og eddikesyltning bruger sukkeret til at binde væsken i råvaren. Når du binder væsken mindsker du bakteriernes vækst, hvorimod den lave pH værdi i eddiken er med til at forringe bakteriernes overlevelsesevne i syltningen.

pH værdi når du sylter

Find det rigtige pH meter her

Vi har et bredt udvalg af pH målere til netop syltning af råvarer. Se hele udvalget her.

Testo 205 pH-sæt (0563 2051)

Testo 205 pH-sæt
DKK 2.483,00
/ stk ekskl. moms
Pris inkl. moms DKK 3.103,75
Eutech pH tester m/softcase (ELITEPH)

Eutech pH tester m/softcase
DKK 1.079,00
/  ekskl. moms
Pris inkl. moms DKK 1.348,75
Testo 206 pH1 meter (0563 2061)

Testo 206 pH1 meter
DKK 1.439,00
/ stk ekskl. moms
Pris inkl. moms DKK 1.798,75
Testo 206 pH2 meter (0563 2062)

Testo 206 pH2 meter
DKK 2.302,00
/ stk ekskl. moms
Pris inkl. moms DKK 2.877,50
Testo 206 pH3 sæt (0563 2063)

Testo 206 pH3 sæt
DKK 1.120,00
/ stk ekskl. moms
Pris inkl. moms DKK 1.400,00

Undgå botulisme - også kendt som pølseforgiftning - med disse huskeregler: 

Disse råd er fra fødevarestyrelsen. 

kogning

Hjemmelavet mad

Når du laver mad derhjemme - det kan f.eks. være en gryderet - er der flere ting, som du skal være opmærksom på: 

  • Sørg for at dine råvarer altid er friske og rengjorte
  • Sørg altid for at dine redskaber og madbeholdere er rene inden de bruges
  • Sørg for at du varmer dit varme mad ordentligt igennem
  • Sørg for at du hurtigt køler den varme mad ned til senere brug og opbevar altid maden på køl

beholder sylte

Hjemmekonserveret mad

Når du selv laver saltede eller syltede madvarer, er der flere ting, som du skal være opmærksom på: 

  • At dine råvarer altid er friske og rene inden brug
  • At dine redskaber og beholdere er rene inden du putter f.eks. sylten i 
  • At du bruger tilstrækkeligt med salt, når du salter varer - det kan f.eks. være i forbindelse med hjemmesaltede sild
  • At holde surhedsgraden så lav som mulig, når du sylter. Vi anbefaler under 4,5 
  • Køl hurtigt fødevaren ned, hvis den har været opvarmet og opbevar altid hjemmekonserveret mad på køl (< 5 ⁰C).

grøntsager syltning

Indkøbt mad

Når du indkøber fødevarer skal du altid holde øje med mærkninger om holdbarhed og korrekt opbevaring. Det vil sige, at du altid skal følge den opbevaringstemperatur, der står på fødevarens emballage og tjekke datoen for sidste anvendelse af produktet.

Når du har produkter i en dåse eller i et glas, så er det vigtigt at holde øje med at hverken bund eller låg buler ud - der er nemlig nogle bakterier der udvikler luft, når de vokser.

køkkenredskaber

Undgå botulisme

Hvis du gerne vil undgå botulisme er det vigtigt, at du altid følger disse råd: 

  • Sørg for at dine råvarer altid er friske
  • Skyl altid dine frugter og grøntsager grundigt inden brug
  • Redskaber, beholdere, opbevaringsglas m.m. skal gøres grundigt rent
  • Sørg altid for at varme maden ordentligt op og køl maden hurtigt ned igen

Vil du vide mere?

Leder du efter mere generel viden om pH måling og pH værdi, så har vi en masse tilgængelig information på vores website omkring pH målere og pH værdi. Du har også mulighed for at få en gratis håndbog om pH måling. Læs med her

mål ph når du sylter

Kontakt os

Har du stadig spørgsmål om, hvordan du måler pH værdien, når du sylter eller hvorfor det er vigtigt løbende at måle pH værdien, når du sylter? Så er du altid velkommen til at kontakte en af vores rådgivere. 

Vi sidder klar til at hjælpe dig på alle hverdage. 

Telefon: 45 95 04 10

Åbningstider:

Mandag - torsdag: 8-16
Fredag: 8-15

E-mail: info@buhl-bonsoe.dk

HURTIG LEVERING

Dag-til-dag levering

FRI FRAGT

Ved køb over 350 DKK ekskl. moms - gælder kun webordre

ELITE SMILEY

På seneste kontrolrapport

DANAK AKKREDITERET

kalibrering af måleudstyr

linje

Buhl & Bønsøe

Salgs- og leveringsbetingelser
Persondatapolitik
Brug af cookies
Job
Kontakt

Information

Kurser
PR
Cases
Service
Support
Software
Bæredygtighed og miljø 
Code of Conduct 

Inspiration

Vidensblog
Nyheder
Nye produkter

Vidensbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag relevante tilbud og nyheder.

tilmeld

Følg os

facebooklinkedinyoutube 

BeCause

linje

Hassellunden 11A, 2765 Smørum  |  info@buhl-bonsoe.dk  |  + 45 45 95 04 10betalingskort