
/ stk ekskl. moms
MEd en infrarød temperaturmåler kan du foretage hurtige temperaturmålinger uden kontakt med elementet. Vores infrarød temperaturmåler er velegnede til temperaturmålinger i fødevarekontrol og til inspektion af bygninger, installationer og arbejdsprocesser.
Selv om dit IR termometer med +/- 3 °C nøjagtighed og eksempelvis en fedtet linse viser -1 °C eller derover, kan du ikke vide dig sikker på at grænseværdien på de +5 °C overholdes!
Infrarød temperaturmåler til måling af temperaturen i fødevarer - fordi nøjagtighed er påkrævet ved egenkontrol og til dokumentation. Alle Testos infrarød temperaturmåler opfylder kravene til HACCP og er godkendt til fødevarer.
Udbytte af Buhl & Bønsøe temperaturkursus
Du bliver i stand til at opnå korrekte og pålidelige måleresultater, og din viden om infrarød temperaturmåer opdateres.
Du lærer om egenkontrol og dokumentation i fødevarebranchen.
Indhold på Buhl & Bønsøe temperaturkursus
En af de mange fordele ved infrarøde termometre er, at du ikke påvirker måleresultatet idet hele temperaturmålingen foregår digitalt og trådløst.
Det vil sige at temperaturen skal beregnes, ud fra nedenstående formel:
Q = konst. * F * Cs * ε * T4
Emissionstallet som indgår i formlen, findes i tabeller. Emissionstallet er temperaturafhængigt. Det vil sige det ikke er afhængigt af temperaturen.
Temperaturen indgår i formlen som temperaturen i potens T4 (K). Det betyder, at du måler strålingen fra måleemnet og dermed temperaturen.
Alle emner absorberer elektromagnetiske stråler i form af varme. Og denne varme udstråles igen fra emnet i form af infrarøde stråler. Det er denne stråling instrumenterne opfanger. Strålingen kommer kun fra emnets overflade – derfor er infrarøde målinger berøringsfrie overflademålinger.
Det kan sagtens lade sig gøre at måle høje temperaturer infrarødt, det kræver bare noget bedre måleudstyr end et standard IR termometer. Skal du måle ekstreme temperaturer kan et termometer som Testo 835-1 måle op til 600 grader celsius infrarødt.
De fleste IR termometre på markedet har en nøjagtighed på +/- 1 til 3 °C.
a) Hvis dit IR termometer har en nøjagtighed på +/- 1 °C og din måling viser +4 °C eller mere, skal du efterkontrollere med et indstikstermometer. Ellers risikerer du at temperaturen i virkeligheden er over de +5 °C som er grænsen.
b) Hvis dit IR termometer har en nøjagtighed på +/- 3 °C og din måling viser +2 °C eller mere, skal du efterkontrollere med et indstikstermometer. Ellers risikerer du at temperaturen i virkeligheden er over de +5 °C som er grænsen.
FAKTA: Dårlig vedligeholdelse og manglende rengøring af IR termometret øger unøjagtigheden!
Hvis linsen på dit IR termometer er ridset eller fedtet øges IR termometrets unøjagtighed. Erfaringer fra vores akkrediterede laboratorium viser at nøjagtigheden forringes med op til 3 °C. Hvad betyder det for eksemplet ovenfor, hvis fejlen er 3 ºC?
a) Hvis dit IR termometer har en nøjagtighed på +/- 1 °C og din måling viser +1 °C eller mere, skal du efterkontrollere med et indstikstermometer. Ellers risikerer du at temperaturen i virkeligheden er over de +5 °C som er grænsen.
b) Hvis dit IR termometer har en nøjagtighed på +/- 3 °C og din måling viser -1 °C eller mere, skal du efterkontrollere med et indstikstermometer. Ellers risikerer du at temperaturen i virkeligheden er over de +5 °C som er grænsen.
Det er derfor essentielt at vedligeholde og rengøre sit måleudstyr. Regelmæssig kalibrering af måleudstyr er også en absolut nødvendighed for at opretholde fødevaresikkerheden.