Indstikstermometre er specielt designet til måling i væsker og viskoplastiske materialer (kød, fisk, dej, etc.). F.eks. indstik i yoghurt eller mælkeemballage gør det muligt, at bestemme den reelle kernetemperatur for produktet. Denne målemetode er meget nøjagtig og pålidelig og er derfor en god metode til at redegøre for varens temperaturstatus. Ulempen er imidlertid, at et produkt, der er "gennemboret", ikke længere kan sælges og derfor enten skal behandles så hurtigt som muligt eller bortskaffes.
Disse følere kan imidlertid også bruges til at tage luftmålinger, hvis måleinstrumentet får tilstrækkelig tid til at tilpasse sig lufttemperaturen. I praksis: indstiksfølere kan også anvendes som væskefølere. På denne måde, bliver indstikstermometeret et væsketermometer.
En allrounder til måling af overflade og kernetemperatur. Ideel til kontrol af indgående varer. Læs mere her
Når du ikke kun ønsker at måle kernetemperaturer, men også overflade eller lufttemperaturer. Læs mere her
Stort udvalg af forskellige modeller – tilpassede produkter er også muligt.
Ved målinger med et følertermometer, indstikkes temperaturføleren direkte i måleobjektet. Målingen er afsluttet, når den såkaldte t99 tid er nået. Det er den tid en føler har brug for at opnå 99 % af sin endelige værdi. Værdien på 90 % opnås betydeligt hurtigere, men det tager lige så lang tid igen at komme fra værdien 90 % til 99 %. Alle data vedrørende akklimatiseringstiden af temperaturfølere i Testo dokumenter henviser til t99 tid.
En målefejl, der ofte forekommer med temperaturmåling er, at temperaturføleren og måleobjektet har forskellige temperaturer. Dette betyder, at enten er der tilført varme til objektet (følervarmer) eller taget fra varme fra det (følerkøler) – og derfor også energi. Og den reelle temperatur måles ikke længere på grund af energiudvindingen.
Denne målerfejl kan imidlertid blive formindsket ved at vælge en indtrængningsdybde på 10 til 15 gange følerens diameter. Ved nedsænkningsmålinger i væsker kan målefejlen også reduceres ved, at væsken konstant holdes i bevægelse.
Denne målefejl opstår også, når man bruger en fødevareføler til at måle fødevarer, især frosne varer, men den kan undgås gennem en tilstrækkelig indstiksdybde.
Pålidelig og hurtig temperaturmåling med et digitalt indstikstermometer er af særlig betydning i fødevaresektoren. Ud over kernetemperaturmålinger er det imidlertid også her tilfældet med berøringsfri måling af overfladetemperaturer. Testo 104-IR kombi-termometer blev specifikt udviklet til dette formål. Det kombinerer indstik og infrarødt termometre i et kompakt design.
Det infrarøde indstikstermometer imponerer med følgende funktioner:
I modsætning til indstikstermometre måler termografikameraer ikke temperaturer inde i et måleobjekt, men på dets overflade. For at gøre dette måler de den termiske stråling, der stammer fra objektet, og konverterer den til et termisk billede. Termiske afvigelser kan derefter identificeres meget hurtigt og tydeligt på dette billede. Termografikameraer bruges ofte til forebyggende vedligeholdelse eller i byggebranchen til at registrere lækager på systemer eller bygninger.
I mange applikationer er det ikke nok bare at måle temperaturer. Temperaturen skal registreres som en tidsudvikling, især til opbevaring af følsomme varer, såsom mad. Temperaturdataloggere er egnede til dette. I al ubemærkethed fastgøres den til væggen og måler og dokumenterer temperaturer og andre omgivende forhold med frit valgbare intervaller.
Med temperaturmålestrips og en passende overfladetemperaturmåler kan du hurtigt registrere overfladetemperaturen for et måleobjekt. Ideel, hvis direkte kontakt med objektet ikke udgør et problem.
Infrarøde termometre er perfekte til berøringsfri måling af temperaturer på afstand. Testo Smart Probes trådløse følere er meget anvendelige til en lang række måleopgaver. Den største fordel for dig: De betjenes udelukkende via din smartphone / tablet og testo Smart Probes-appen.