
/ stk ekskl. moms
Når beton hærdes, afgives der varme på grund af cementens hydratisering. Det giver en temperaturstigning i den hærdende beton, samt en temperaturforskel mellem konstruktionsdelene, på grund af forskelle i deres afkølingsforhold.
Temperaturen kan stige op til 40-45°C under en hærdning, især hvis de forskellige dele af konstruktionen har store dimensioner.
Betontemperaturen under hærdningen må helst ikke blive for høj, da det kan afgive farlige kemiske reaktioner i cementen.
Der kan opstå temperaturdifferenser mellem overflade og midte, hvis overfladen bliver afkølet hurtigere end tværsnittets midte. Dette kan medføre skadelige revnedannelser - også kaldet hærderevner.
Betonstøbning i koldt vejr kan være en udfordring. Beton kan ikke tåle frost i de første døgn efter udstøbningen. Guidelines for støbning i koldt vejr, er at betonen ikke må eksponeres for frost før den har opnået 5 mPa trykstyrke.
Ved betonstøbning i varmt vejr er der nogle krav, som skal overholdes: vær obs på tab af konsistens, beskyt betonen mod direkte sollys og vind og husk forvanding.
Følg betonens styrke i realtid - uanset hvor du er!
Den gule boks er designet til én ting: at vise udviklingen af betonens styrke, samt hvornår hærdningen er færdig.
Direkte tilsluttet temperaturovervågning i en robust og modstandsdygtig boks, designet til at blive brugt med 2 eksterne termoelementfølere. Der kan anvendes flere typer og standardindstillingen er for termoelementtråd type T (fås separat), som monteres nemt med skrueterminaler. Den har også 1 indbygget intern omgivelsestemperaturføler. En typisk applikation er betontemperaturmåling og styrkeberegninger.
Fjernovervåg betonen
Celsicoms fjernovervågningssystem bruges til at holde styr på betontemperaturer under støbning eksternt og i realtid. Det er muligt at følge temperaturstigningen på grund af cementens kemiske reaktion og det efterfølgende temperaturfald, når betonen begynder at hærde.
Selve målingen foregår på samme måde som tidligere, med termoelementledninger, der støbes ind i en række målepunkter i betonen, hvor måleværdier sendes trådløst til cloud-tjenesten. Den omgivende lufttemperatur registreres også.
Der er ikke behov for en basestation med de nye Celsicom Easy Connect loggere. Hver logger har sit eget SIM-kort, der sender data direkte til skyen via Telia net Narrowband-IoT. Resultatet er meget bedre dækning og interferensfri overførsel af måledata til cloud-tjenesten.
Vælg betonopskrifter og se styrken med det samme
Brugeren kan også vælge, hvilken betonopskrift der skal anvendes. En kurve for cementreaktionens temperaturafhængighed og en styrkekurve hentes fra en database. Ved hjælp af dette kan Celsiview vise betonens styrke ved den aktuelle omgivende lufttemperatur.
Du kan følge betonstyrken direkte på din mobil eller computer, efter du har valgt en betonopskrift i skytjenesten. Du kan endda tilføje dine egne betonopskrifter, hvis ingen af de færdige standardopskrifter kan bruges.
Der er ikke behov for beregningsprogrammer
Den støbningsansvarlige kan med andre ord se, hvor langt hærdningsprocessen er nået, og hvilken styrke betonen har på hvert målepunkt, uden at anvende særlige beregningsprogrammer. Det eneste du skal gøre, er at tage din mobiltelefon op af lommen og logge ind på Celsiview.
Hvad skal der til for at overvåge betonstyrken på mobilen?
Det, der skal til udover den gule måleboks for at overvåge betonens styrke, er et cloud-serviceregnskab med muligheder for styrkeberegning.
Hvordan fungerer en styrkemåling?
Når du har tilsluttet dine loggere til din Celsiview-konto og valgt en betonopskrift, skal du følge disse trin:
Hav fuld kontrol over hærdeprocesser - direkte i din mobil.
BYGGEFUGT
En datalogger til måling af fugt og temperatur i betonen giver dig fuld kontrol over tørreprocessen i betonen. Du ser omgående om tørringen går for langsomt og kan hurtigt tage stilling til, om der skal anvendes varmeblæsere eller affugtere.
BETONSTØBNING
Celsicom Easy Connect hjælper dig med at have styr på udviklingen af betonstyrken og se hvornår hærdningen er færdig.
BETONSTYRKE
To termoelementfølere forbindes til skrueterminaler indeni den gule boks og støbes ind i betonen. Udover disse to følere findes der en intern føler til omgivende temperatur i boksen. Når brugeren derefter vælger beton applikationen i skytjenesten Celsiview, vises hvordan betonens styrke udvikler sig i hhv. mobil, tablet og eller computeren.